TJEKKERNE PÅ GADEN MOD ISLAM

!cid_ii_14afe00f3aaede85
Hundredvis af tjekkere gik på gaden i Prag i protest mod islam fredag den 16. januar efter at myndighederne i Tyskland og Frankrig havde arresteret mindst 12 personer, mistænkt for forbindelse til IS, samt evakueret en jernbanestation i Paris, for at undgå nye terrorangreb.
.
Associated Press 16.1.2015
– – – – – – –
Det var den første af den slags protester i Tjekkiet.
Arrangeret af en gruppe, der kalder sig: “Vi ønsker ikke islam i Republikken Tjekkiet”. Gruppen har mere end 100.000 sympatisører bag sig. Udover tjekkiske flag førte man bannere med slagord som: “Islam er Ondskab” og “Europa, vågn op!”. Man ærede de 17 ofre, der blev myrdet i Paris. Der var nogle varme meningsudvexlinger imellem gruppen og et tyvetal modstandere.
Gruppens leder, Martin Konvicka siger, at målet er “at bandlyse udbredning og fremhævelse af islam”. Den har ikke  nogen formel forbindelse med PEGIDA, som organiserer større protestmarcher imod islam i Tyskland.
—————
Tjekkerne er et frihedselkende folk. I 2001 var der store demonstrationer i Prag pro ytringsfriheden. De har jo gjort sine erfaringer som randstat under Sovjet og har lært at overveje de politiske træk grundigt. Efter at have rystet sovjetåget af sig valgte de Vaclav Havel til leder, Europas mest intellektuelle præsident, langt fra almindelig politisk ragen-til-sig-selv. Næste præsident, Vaclav Klaus, gik i hans fodspor, og viste sig (med god grund) skeptisk til EU’s rævestreger.
Således langede han ud efter EU’s tiltagende magt, der fratog EU-landene deres suverænitet, og som han sammenlignede med Sovjets fremgangsmåde, –  videre Lissabontraktatens indhold og “multikultur-ideologien” med dens indvandring og voksende kriminalitet og terrorvirksomhed. Sidstnævnte holdning var muligvis anledningen til, at Tjekkiet ikke blev medlem i FN´s Sikkerhedsråd. FN foretrak Libyen, Kroatien, Vietnam, Costa Rica og Burkina Faso.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s