Palæstinensernes EU-finansierede kampagne imod Israel

Palæstinensernes EU-finansierede kampagne imod Israel
af Khaled Abu Toameh • 16. Februar 2015

Mens Abbas talte i Stockholm om sine intentioner om at genoplive fredssamtalerne med Israel, sendte lederne af hans Fatah-fraktion på Vestbredden et helt andet budskab ud til palæstinenserne. De talte ikke om nogen fredsproces med Israel. De kom med udtalelser, som blot vil radikalisere palæstinenserne og give dem grund til at hade Israel endnu mere. De fører deres befolkning frem mod evig konfrontation, ikke mod en forsoning med Israel.

EU hjælper ikke med at fremme fredens sag i Mellemøsten. EU fortsætter tværtimod med at vende det blinde øje til anti-Israel-kampagnen og finansierer den gavmildt via snesevis af NGO’er i de palæstinensiske områder.

938

EU-ledere som formand for EU-kommissionen Jean-Claude Juncker (t.h.), som mødtes med Mahmoud Abbas (t.v.) i sidste uge, er enten uvidende om hans Fatah-fraktions anti-Israel-tilskyndelser eller foretrækker simpelthen at stikke hovedet i busken. (Foto: RT video screenshot)

Mahmoud Abbas’ styrende Fatah-fraktion på Vestbredden forsøger at aflede opmærksomheden fra egne problemer derhjemme ved yderligere at ophidse palæstinenserne og det internationale samfund imod Israel.

De seneste uger er våbenbærende Fatah-folk og Det Palæstinensiske Selvstyres politi næste dagligt stødt sammen i flygtningelejrene i Balata og Jenin i den nordlige del af Vestbredden. Imens har Fatahs ledere haft travlt med at bagtale hinanden – et tegn på de stadig dybere splittelser i bevægelsens øverste ledelse.

Denne opildnen, som også omfatter en genoplivelse af den gamle, modbeviste påstand om, at Israel stod bag Yasser Arafats død i 2004, og opfordringer til boykot af israelske firmaer, går Hamas’ og andre palæstinenseres ærinde, folk som er imod enhver fredsproces med israelerne.

Fortsæt læsningen af artiklen

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s