BRICS ER LANDE-SAMMENSLUTNING DU IKKE HØRER NOGET TIL- 5 facts

Source: http://time.com/4923837/brics-summit-xiamen-mixed-fortunes/

Fact 1
I weekenden indkaldtes BRICS-landene – Brasilien, Rusland, Indien, Kina og Sydafrika – til den kinesiske by Xiamen til deres årlige topmøde. Det var ikke længe siden, at BRICS blev betegnet som fremtiden for den globaliserede økonomi. Derefter mistede gruppen af ​​en række grunde en smule af sin glans. Nu er det tid til at tjekke tilbage med dem.

1. BRICS – en fjerdedel af verden

Historien om BRICS-landene, eller teknisk, BRIC-landene (Sydafrika sluttede sig i 2010) begynder med Goldman Sachs chefsøkonom Jim O’Neill, der skrev et papir i 2001 og argumenterede for, at disse var de fremtidige superstjerner, der mest sandsynligt vil dominere det 21. århundrede globaliseret økonomi. Samlet set dækker disse fem lande 40 procent af verdens befolkning og mere end 25 procent af verdens jord. Himlen syntes grænsen.

De leverede på noget af dette løfte – mellem 1990 og 2014 gik disse lande fra at tegne sig for 11 procent af verdens BNP til næsten 30 procent. Alligevel har den globale finanskrise påført vedvarende skade, og Goldman Sachs lukkede sin BRIC investeringsfond i slutningen af ​​2015, efter at aktiverne faldt med 88 procent fra deres 2010 highpoint. Men gruppen fortsætter med at mødes og taler om en ambitiøs fælles dagsorden.

Groft set kan BRICS deles ind i to grupper – dem, der benyttede sig af globaliseringen gå frem for at integrere sig i globale forsyningskæder (primært Kina og Indien) og dem, der udnyttede globaliseringen til at sælge deres rigelige naturressourcer (primært Brasilien, Rusland og Sydafrika).

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s